Zaterdag 15 november, Hollandscheveld vrouwen 1 – ON 3 (bekerwedstrijd)


“Ook Hollandscheveld vr1 dat het in de competitie voortreffelijk doet en zich in de tweede klasse terug vind op de tweede plaats strijd zaterdag in het bekerprogramma. Zaterdag treden ze in het strijdperk aan tegen Oranje Nassau vr 3 in de knock -out ronde van de districtsbeker .De tegenstandsters spelen in de derde klasse ,maar dit zijn bekerduels dus dan spelen er ander krachten op en mag je de tegenstander niet onderschatten die zijn tot op het bot gemotiveerd om voor een stunt te gaan!” (bron: website Hollandscheveld)


ON treedt aan met de nieuwe coach Jan Willem, grensrechter Wichard en 15 gemotiveerde meiden, die voor deze gelegenheid in het witte uit tenue verschijnen, Hollandscheveld in het oranje.

Volgens verslaggeefster is de pers volop aanwezig voor de Groninger en Drentse editie van het DVHN in de personen van Bert Roosien en Angelique.
In de eerste paar minuten laat ON meteen zien dat het wil voetballen en scoren om de kwartfinale van deze bekercompetitie te halen. On krijg daarom direct ook al een corner die door Nina genomen wordt, helaas komt er niemand in deze bal, meteen daarop een mooie bal van Maud die richting doel gaat, waarop Sanne de bal meeneemt, maar de verdediging van HV onderschept haar. Coach JW heeft z’n huiswerk goed gedaan en noemt de meiden bij naam en laat goed van zich horen. Na ongeveer 10 minuten gaat Esther in de sprint richting het doel van HV maar ook zij wordt gestopt en de bal gaat over de zijlijn, ON gooit in. In de 15e minuut weer een aanval van ON, Esther passt de bal naar Nina, maar helaas. Vlak daarna creëert Jose een kans, maar deze eindigt aan de verkeerde kant van het net. ON krijgt na enige minuten wederom een corner maar HV neemt deze bal over, countert maar een echt gevaarlijke kans komt er niet uit. Na 20 minuten spelen hebben Nina, Silver en Jose een mooie combi maar deze eindigt naast het doel. Een vrije bal van Maud wordt niet hard genoeg geraakt en de keepster kan deze pakken. Nu een prachtige aanval van Silver en Jose, dit is de kans.. maar de keepster tackelt Jose en de bal, deze gaat over de achterlijn... corner ON.

Na een half uur spelen wordt het billenknijpen voor ON , een corner voor HV, maar onze verdediging werkt deze weg. Aan de zijlijn wordt de bal alsnog onderschept door HV en een hoge bal gaat richting Chantal en landt achter haar: 1–0. Dan zet Celine haar super-turbo aan en gaat richting doel van de tegenstander, ze wordt daarop hard getackeld en de uitvoerster hiervan is nu in het bezit van een gele kaart, we krijgen dus een vrije bal, net buiten de 16. Deze wordt genomen door Maud maar weggewerkt tot een corner. Er volgt nog een schot op doel van Jose die net naast gaat. In de 42e minuut gaat de bal vanaf Iris via Esther naar Jose, mooie kans, bal rolt en rolt.. maar net voor de keepster langs en naast het doel. Nog een corner voor ON, genomen door Nina en een mooie kans voor José, maar dit blijft bij een kans.. Paar minuten daarna klinkt het fluitsignaal voor de thee.

Iris neemt de warme jas over van Isa en na de aftrap van de 2de helft meteen een kans voor Jose met een afstandsschot.. net naast! In de 51e minuut geeft Nina een voorzet op Maud en deze scoort de 1-1! Meteen daarop een kans voor HV maar Chantal stopt het schot. In de 56e minuut krijgt Silver een vervelende elleboog tussen haar ribben en stort met veel pijn op de grond. Maud en Nina proberen haar overeind te helpen, maar Silver zakt meteen weer naar de grond. een brandcard komt om Silver van het veld te halen. Meiden ON duidelijk aangeslagen, moeten verder met de wedstrijd, Anissa neemt de plaats over Silver en Linda wisselt met Justine. HV maakt gebruik van de aangeslagen speelsters en creëren 2 kleine kansjes, er volgt een corner voor HV, Maud blokt deze en geeft hem diep op Esther, die neemt de bal mee, ze wordt onderweg gestuit door speelster HV en deze gaat nu met de bal aan de haal en speelt hem op een vrijstaande speelster en die plaatst de bal netjes in bovenhoek: 2-1. Esther krijgt daarna direct een kans maar deze kans wordt teniet gedaan door de keepster. Inmiddels is aan het getik op de overdekte tribune te horen dat het is gaan regenen. In de 64e minuut geeft Maud een mooie bal op Jose maar deze gaat dan net over het doel. Een tegenaanval van HV volgt, waarbij Celine een blessure oploopt die gelukkig mee lijkt te vallen. Het spel gaat op en neer. Silver is inmiddels zover opgelapt dat ze met Bert naar huis vertrekt. De dames zien dit in hun ooghoeken gebeuren en de schouders worden weer gerecht. In de 89e heeft ON nog een aanval, Esther gaat met de bal aan de haal, zet een paar tegenstandsters op het verkeerde been en schiet de bal in het netje.. 2 – 2!! De scheids telt 5 minuten blessure tijd erbij op en HV wordt feller, ook in de duels, stress op de tribune van beide kanten en inmiddels een koude/stramme hand van het schrijven. Maud creëert nog een kans één minuut voor tijd, maar ze word omver gelopen door de verdediging van HV. Ze kan nog net de bal aantikken en op José geven, maar de keeper is eerder bij de bal. Nog een laatste aanval HV maar Chantal neemt de bal op haar slof.. het eindsignaal klinkt en we gaan ons wederom op maken voor penalties...

Sigrid Olthof scoort - HV scoort
José de Jonge, keeper red - HV schiet over
Céline Agema scoort - HV scoort
Maud Kuhl scoort – Redding chantal
Linda van Dijk mist – HV mist !!!!!!!!!!
ON 3 door naar de kwartfinale!!

 

Verdien €50

KNVB info VR3