KOUDUM - Voor ON was de ontlading groot bij hekkensluiter Oeverzwaluwen. In een krankzinnige wedstrijd veroverden de gasten de tweede periodetitel. In de slotfase gingen de gedachten voor heel even terug naar het debacle bij VIBOA begin deze maand. In deze wedstrijd had ON de tweede periodetitel binnen handbereik, maar kwam het van een koude kermis thuis (3-2).

 

door Jeroen Kunst

In de beginfase leek er in Zuid Friesland geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van ON-trainer Hans van der Ploeg. Nadat Jeffrey Wu en Thomas Careman ON binnen een kwartier op een verdiende voorsprong brachten, had ON het duel voor rust al ruimschoots kunnen beslissen. Aanvankelijk leek het die kant ook op te gaan, gelet op het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg, maar op slag van rust gaf Oeverzwaluwen een teken van leven. Nadat Jaap Jacobs in het eigen strafschopgebied aan de noodrem trok lag de bal even later op de stip: 2-1.

Na de onderbreking wilde ON snel orde op zaken stellen. Met dank aan Geert Hidding, die een wervelende pot op de mat legde, wist ON vanaf de rechterkant regelmatig gevaar te stichten op de helft van Oeverzwaluwen. Tot doelpunten leidde het ondanks vier ballen op de lat niet, want in de slotfase kwam Oeverzwaluwen tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Het offensief van ON leek in de zenuwslopende slotfase die volgde niets op te leveren, totdat Careman in de laatste minuut van de wedstrijd een vrije bal opeiste en deze onhoudbaar in de kruising schoot.

Met deze tussenstand leek de buit binnen voor ON, totdat de scheidsrechter Oeverzwaluwen diep in blessuretijd wederom een strafschop toekende. In het belangrijkste moment van de wedstrijd kwam ON-doelman Erick Jansema deze keer als winnaar uit de strijd en verzekerde zijn ploeg daarmee van deelname aan de nacompetitie.

Henk Bootsma maakte mooie foto's van deze wedstrijd. Ze zijn via deze link te bekijken en te bestellen.

Verdien €50