7 december 2013 Vandaag kreeg uw reporter tijdens de wedstrijd de opmerking dat een verslag niet nodig was. De vraag Waarom? slikte ik nog net in. Deze stellen is hem beantwoorden. Ik begreep ook hem wel. Het was een uitdrukking van de collectieve teleurstelling langs de lijn. De meiden hadden de afgelopen weken al veel mooie dingen laten zien en stiekem hoopten de supporters op een overwinning. Dat kwam er vandaag niet van.

De technische staf houdt vast aan de koers. Dus kijken naar de horizon en daar recht op af. Zo komen de meiden af en toe op nieuwe posities te spelen. Eigenlijk is dit om hun eigen horizon te verbreden: kan ik ook op deze positie uit de voeten? Dat is dan wel even wennen. Wat dat betreft was de wedstrijd van vandaag een nuttige in de ontwikkeling.

 

Zo viel het vandaag niet mee om de bewegelijke spitsen te bespelen. Keepster Chantal redde tweemaal knap maar helaas viel in de 7de minuut dan toch de goal voor Actief. Het lukte de meiden daarna niet goed om elkaar in de combinatie te vinden. De werklust was echter enorm vandaag en daar had Actief het knap lastig mee. Zo langzamerhand kwam ON wat meer aan aanvallen toe maar deze waren nog niet venijnig genoeg om de keeper van Actief  te passeren. Het was Actief die de voorsprong uitbouwde in de 22ste minuut. Een dieptepass kon niet worden onderschept. Het geplaatste schoot belandde in het uiterste hoekje van het doel. De meiden lieten het er niet bij zitten en het laatste kwartier voor rust was voor ON. Er kwamen wat meer lijn in het spel en Actief werd teruggedrongen. Zo viel vlak voor rust de aansluittreffer. Sanne onderschepte de uittrap van de keeper en bedacht zicht niet. Ze zond de bal retour afzender maar dan met een kleine koerscorrectie. Plof zei de bal toen deze in de kruising belandde. Altijd fijn om zo nog eventjes een goaltje mee te pikken.

Vol goede moed stonden de fans van ON aan het begin van de tweede helft weer langs de lijn. Gezien het feit dat de eerste helft pas na 40 minuten werd beëindigd, dachten we zeker genoeg tijd te hebben om te scoren.  Het kwam er niet van.  De werklust was niet voldoende om vandaag tot een wedstrijdresultaat te komen. Wel kwam ON wat beter in het spel er rolden er een aantal mooie aanvallen uit. Het echte venijn ontbrak net als in de eerste helft.  Actief koesterde de voorsprong en bouwde die in de 41ste minuut uit naar 1-3. Op dat moment niet verdiend (vond deze reporter/supporter) maar het zijn de doelpunten die tellen. ON ging verder met waar het was gebleven: op naar het doel van Actief. Een schot 20 cm aan de verkeerde kant van de bal, een hoge bal waar de keeper net nog bij kon, een schot vanuit een moeilijke hoek, een schot met net nog een teentje ertussen. Allemaal mogelijkheden om met onze bondscoach te spreken. Doeltreffend? … vandaag niet. Actief eindigde met de 1-4 in de 34ste minuut. Het klokje liep nu wel goed en een minuut later was de volgende stap in de ontwikkeling gezet.  Volgende week nog één keer vlammen in dit kalenderjaar.

 

 

KNVB info JO15-1