Na een weekend zonder voetbal kwam ON C1 vandaag weer in actie. Dit keer kwam FC Assen in het prachtige geelzwarte tenue op bezoek. Vooraf hadden de meiden maar liefst 15 nieuwe ballen gekregen! Bouwbedrijf van der Woude is de gulle sponsor van 10 ballen en de familie de Jong (Tiny samen met topper/assistent-coach Johnny) doneerden de andere 5 ballen. Een grote verrassing voor het team en de staf! Uiteraard zijn de meiden hier erg blij met deze onverwachte surprise. Grote klasse, daar kan het team op voortbouwen!

 

Grote vraag in en langs de lijn: zet ON C1 het goede spel van de vorige wedstrijd door. Na afloop te beantwoorden met een beetje ja en een beetje nee. ON C1 startte niet heel sterk. Reeds in de 2de minuut scoorde FC Assen uit een klassieke aanval uit het boekje. De rechterspits werd aangespeeld, zocht en vond een beetje ruimte en gaf een strakke voorzet. De spits kroop voor zijn man en tikte beheerst binnen. Een zichtbare teleurstelling en het duurde even voordat de meiden echt aan voetballen toekwamen.

Na zo’n kwartier spelen begon ON C1 wat beter in haar spel te komen en werd met enige regelmaat de aanval gezocht. Tot grote kansen leidde dit niet. Zo kabbelde de eerste helft wat voort. Behalve de succesvolle aanval in de 2de minuut was FC Assen niet in staat om een gaatje in de verdediging te vinden. Het tweede doelpunt viel helaas wel in de 30ste minuut. Een aanval leek afgeslagen maar het lukte FC Assen alsnog de aanval  voort te zetten. Zo ging ON C1 met een 0-2 achterstand de rust in.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de zogenaamde aansluittreffer werd gemaakt. Een uittrap van Chantal werd met het hoofd door Nina verlengd. Dorien schudde haar directe tegenstander in een lijf aan lijf gevecht van zich af en liet de keeper van FC Assen in een 1 op 1 duel volkomen kansloos. Dit was wel het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dat werd geprobeerd met georganiseerd voetbal en op de juiste momenten druk te zetten. FC Assen kwam niet meer echt aan de opbouw toe.

ON C1 verdiende zeker een punt gezien het spelbeeld en ook FC Assen verdiende zeker een punt gezien het spel en de positieve wedstrijdmentaliteit. Volgende week tegen Actief C2. De meiden rekenen weer op de grote supportersschare!KNVB info JO15-1