Zaterdag 16 november speelde het meidenteam C1 uit tegen Achilles 1894 C2. Ontwikkelingen gaan soms met stapjes, soms staat het even stil en soms wordt een grote stap gemaakt. Vandaag maakten de meiden een grote mentale stap voorwaarts. Het team was op alle fronten beter dan Achilles en nam de drie punten dan ook terecht mee naar Groningen.

De meiden startten met een flitsende start. Na het eerste fluitje ontstond vrij direct een leuke wedstrijd. Achilles bleek een ploeg te zijn die netjes en verzorgd voetbal wil spelen. Er kwam daardoor vaart in het spel. Zo merkten onze voorwaartsen dat ze over meer dan genoeg snelheid beschikten. De tweede keer dat Dorien langs haar tegenstander glipte was het raak. Kirsten maakte slim ruimte voor Nina die de voorzet op maat beheerst binnentikte. Een voorsprong al in de 5de minuut, dat smaakte naar meer.

In de volgende fase bleven de teams gelijkwaardig aan elkaar met een ietsje meer aanvallend ON. De gelijkmaker viel helaas wel. Achilles scoorde de gelijkmaker in de 22ste minuut en het was 1-1. Gelukkig liet ON zich niet gek maken en pakte de draad weer goed op. Van achteruit zorgden Justine en Maud voor de opbouw.  Dat betaalde zich uit toen Jitske met een steekpass de bal naar Dorien schoot, die haar directe tegenstander letterlijk van zich afschudde en de bal in de 31ste minuut precies in het hoekje tikte. 1-2 voor ON! Achilles zette nog even aan voor rust maar Chantal hield bij een drietal corners kundig haar doel schoon.

In de tweede helft deed Achilles er een schepje bovenop. Het werd dus knokken voor elke meter. Maar helaas, de meiden begrepen dit, de bikkels Isa en Sabrin gaven hun directe tegenstanders werkelijk geen enkele kans om aan de bal te komen. Dan maar via de combinatie over het middenveld, dacht Achilles. Maar helaas, daar stond weer een andere bikkel Sanne die alle gaatjes dicht liep.  Achilles probeerde een andere tactiek en probeerde via de lange bal er door te komen. Maar helaas, daar stond snelle Joyce als slot op de deur. Bikkel aller bikkels vandaag luisterde naar de naam van Jitske. Onvermoeibaar zwoegde en stofzuigerde zij over het middenveld. Nooit versagend stond zij zo model voor het toegevoegde element aan ON C1 namelijk: karakter tonen wanneer het nodig is. De wedstrijd werd beslist in de 59ste minuut. Een prachtige wreeftrap van Ana Carolina van 25 meter afstand trof doel en brak het verzet definitief. De meiden gingen nog even lekker door met het jagen. Michelle drukte de centrale verdediger zo in het nauw dat hij de bal slecht wegwerkte. Silver benutte het buitenkansje met grote dankbaarheid en een brede glimlach. Met een fraaie kapbeweging en een demarrage gaf ze haar man het nakijken. Het geplaatste schot zorgde voor de eindstand 1 -4! Grote klasse, een echte teamprestatie. Zijn er verbeterpuntjes? Jazeker! Maar we koesteren het moment.

Scoreverloop:

1-0: Nina (assist Dorien), 5e minuut

1-1: Achilles
1-2: Dorien (assist Jitske), 22e minuut

1-3: Ana Carolina

1-4: Silver

 

 


KNVB info JO15-1