Onze keukenprinses is niet meer! Na een slopende ziekte is in de nacht van 29 op 30 oktober jl. overleden onze ‘keukenprinses’ Julia Soldaat-Polnaija in de leeftijd van 60 jaar.

 

Julia Soldaat-PolnaijaDe eretitel ‘keukenprinses’ had zij zich in de loop van de jaren min of meer zelf gegeven, maar het was wel een alleszins verdiende titel want vele jaren lang was de keuken het domein van Julia. Zaterdag na zaterdag zwaaide zij daar de scepter en was op die manier het visitekaartje van dat deel van onze activiteiten op de wedstrijddagen. Maar, wat velen niet of niet meer zullen weten, is dat Julia zo’n twintig jaar geleden in een heel andere functie bij ON actief was. In die periode speelde zoon Jafre bij ons en Julia meldde zich toen aan als jeugdleidster en zelfs jeugdscheidsrechter. De keuken- periode begon toen zoonlief stopte met voetballen en tot het eind van het afgelopen seizoen heeft ze deze functie ingevuld. Ze deed dat met veel inzet en had in de loop van de jaren haar eigen werkstijl ontwikkeld. Dat waren haar sterke punten, maar ook meteen haar zwakke want als je haar tijdens drukke verkooptijden assisteerde, werd je geacht haar werkwijze te volgen en dat lukte niet altijd met als gevolg dat er wel eens wrijvingen ontstonden. Gelukkig zag zij op de duur zelf ook in dat je ook met een andere werkwijze tot een goed resultaat kon komen. Ook bij de interieurverzorging speelde Julia lange tijd een belangrijke rol. Ongeveer twee jaar geleden moesten we op onze vrijwilligersavond vertellen dat Julia helaas was getroffen door de zo gevreesde ziekte, De prognose was niet al te best, Julia zou er rekening mee moeten houden dat zij niet lang meer te leven had. Die klap kwam hard aan, in de eerste plaats bij Julia zelf, haar zoon Jafre, haar familie en natuurlijk ook bij ON. Julia kondigde direct aan dat zij het gevecht zou aangaan met die onzichtbare vijand. En zie daar, ze knapte zienderogen op, ging zelfs weer aan het werk bij ON in de keuken en vertelde ons wekelijks vol trots dat ze weer een paar kilo was aangekomen. Zij en ook wij gingen erin geloven dat het misschien nog wel een beetje meeviel met het door de artsen geschetste ziektebeeld. Julia ging onverdroten door met haar werkzaamheden in de keuken, hield dat vol tot het eind van het afgelopen seizoen en deed op zaterdag 11 mei haar, naar later zou blijken, laatste keukendienst. In de voorbije zomer hadden we enige keren contact en toen bleek dat de ziekte in ernstige mate was terug gekomen. Julia zei het zo: “het wachten is nu op de dood.” Gelukkig konden we haar nog wel bezoeken en hebben zo´n twee weken geleden in het bijzijn van haar zoon Jafre nog goed met haar kunnen spreken en afscheid kunnen nemen.

Aan het begin van het nieuwe seizoen was het al een vreemde gewaarwording dat Julia niet meer op haar vertrouwde stek te vinden was, nu zullen we er aan moeten wennen dat onze keukenprinses nooit meer haar plek zal innemen.

Oranje Nassau zal haar zaterdag 2 november a.s., tevens de dag dat om 10.00 uur de uitvaartdienst van Julia in de aula op de begraafplaats Selwerderhof plaatsvindt, op ons sportpak Coendersborg op waardige wijze herdenken.

Wij wensen Jafre, Ellen en alle verdere familie veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur,
Jan Buitenhuis, voorzitter

 

 

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor