GRONINGEN – Bovenin 1E zaterdag wankelt het flink de laatste weken. Terwijl Drachtster Boys en VIBOA vechten voor de titel, is de strijd om de derde plek niet minder spannend. ON en Olde Veste ’54 hebben daarvoor momenteel de beste papieren. PKC ’83, de ploeg die het zaterdag opneemt tegen ON, zit na de 5-1 zege op VIBOA plotseling ook op het vinkentouw.

door Jeroen Kunst

Voor ON is het de komende weken zaak om goed bij de les te blijven. De 0-1 thuisnederlaag tegen Drachtster Boys en het 1-1 gelijkspel van afgelopen dinsdag bij CVVB kostte ondertussen alweer vier punten. Nu is winst tegen PKC ’83 noodzakelijk om de doelstelling, een plek bij de eerste drie, te bewaken. Met het gelijkspel bij CVVB was ON-trainer Henk Konings allesbehalve tevreden.

Vervangende periodetitel

’’Teleurstelling. Dat gevoel overheerste na het gelijkspel bij CVVB. Als je in blessuretijd gelijk maakt zou je opgelucht en blij moeten zijn, maar gelet op de kansenverhouding moesten we deze wedstrijd gewoon winnen.’’ Wie er op plek drie eindigt en daarmee in aanmerking komt voor de vervangende periodetitel is een vraag die zich moeilijk laat beantwoorden. Vooral omdat er tijdens de komende twee speelrondes nog een aantal interessante confrontaties op het programma staan vervolgt Konings.

Rendement

’’PKC ‘83, ON en Olde Veste ’54 zijn nog in de race voor nacompetitie en beide ploegen zijn binnenkort onze tegenstander. Tegen PKC ’83 verwacht ik een wedstrijd waarin beide teams vol voor de winst spelen. Wij moeten in elk geval proberen een zo hoog mogelijk rendement uit onze kansen te halen, maar anderzijds ook gewoon laten zien dat we goed kunnen voetballen. We bekijken het van week tot week, maar de ontknoping laat niet lang meer op zich wachten.’’

Programma

ON stelt het zaterdag nog zonder Jasper van Buiten en Elte Hofman. Beide spelers zitten voorlopig nog in het revalidatieproces. Het resterend programma van ON, PKC ’83 en Olde Veste ’54 ziet er als volgt uit.

Zaterdag 20 april
ON – PKC ‘83
Balk – Olde Veste ‘54

Dinsdag 23 april
CVVB – PKC ‘83

Zaterdag 27 april
Olde Veste ’54 – ON
PKC ’83 – Oeverzwaluwen

Zaterdag 4 mei

Olde Veste ’54 – VC Trynwalden
Buitenpost – ON
PKC ’83 – Noordscheschut

Zaterdag 11 mei
ON – CVVB
VEV ’67 – Olde Veste ‘54
 

Verdien €50