GRONINGEN – ON speelt zaterdag om 14.30 uur in Koudum tegen Oeverzwaluwen. Na een verloren seizoen in de hoofdklasse C heeft de formatie van ON-trainer Henk Konings het momenteel nog niet voor het zeggen in de eerste klasse E. Oeverzwaluwen daarentegen ook niet. De ploeg van Oeverzwaluwen-trainer Rob de Jong heeft de rode lantaarn op dit moment stevig in handen.

door Jeroen Kunst


Na een vrij weekend heeft Konings het laatste competitieduel, uit bij Noordscheschut (1-1), nog scherp op het netvlies.  ‘’In die wedstrijd hebben we duidelijk twee punten verloren, maar dat hadden we geheel aan onszelf te danken. We hebben geen moment ons niveau gehaald.’’ Hoe het komt dat ON vooralsnog niet overtuigt en koploper Viboa wekelijks rake klappen uitdeelt valt voor Konings moeilijk te duiden. ’’De ‘vorm’ waarin je speelt is iets ongrijpbaars. Zolang wij met elkaar hard blijven werken en in onszelf willen investeren ben ik ervan overtuigd dat wij beter gaan spelen, vertrouwen krijgen en de resultaten er ook komen. De sfeer in de spelersgroep is prima. Er wordt hard gewerkt op de training; alleen in de wedstrijden moeten we het nu laten zien.’’

Uitdaging

De uitwedstrijd tegen hekkensluiter Oeverzwaluwen geldt nog niet als generale repetitie voor het daaropvolgende thuisduel op zaterdag 27 oktober tegen Viboa. Wel is Konings onder de indruk van de sterke serie van de Winsumers. ‘’Ik kijk liever niet over de wedstrijd van komende zaterdag heen, maar een derby is sowieso mooi en nu helemaal. Voor ons de uitdaging om het verschil in punten te verkleinen. Viboa is de ploeg in vorm met een ongeslagen status zonder verliespunten, maar de eerstvolgende wedstrijd is voor ons nu het belangrijkst. Vorig seizoen speelde Oeverzwaluwen voor promotie naar de hoofdklasse. Nu kennen ze een moeizame start. Ervaren spelers zijn gestopt, waaronder Ype Haytema, maar ze hebben een snelle aanvalslinie. Ze zullen gebrand zijn om hun eerste driepunter te behalen.’’ ON stelt het zaterdag nog zonder Jasper van Buiten (rugblessure). 

Verdien €50