De ene zaterdag is de andere niet en dat blijkt maar al te goed als je de prestaties van onze topteams afzet tegen die van de vorige week zaterdag. Zelf heb ik de wedstrijd van vrouwen 1 tegen The Knickerbockers 1 gezien en dat was een wedstrijd met twee gezichten.

Voor de rust een oppermachtig ON en een 2-0 voorsprong, scores van Jorike en Marian. Na de thee was ON aanvankelijk helemaal van slag en vrij snel wisten de studentes 2x te scoren en leek het er zelfs op dat ON zou worden weggespeeld. Met de laatste krachten werd er toch nog een slotoffensief  uitgeperst en dit leverde 5 minuten voor het slot een directe vrije trap op, afstand zeker zo’n 30 meter. Voor Jorike geen probleem, met een geweldige trap belandde de bal in de bovenhoek en besliste zij deze wedstrijd in het voordeel van ON. Mannen 1liet zich niet opnieuw de kaas van het brood eten. Ernst Visser belde ons al na zo’n 3 minuten een 0-1 voorsprong door en met de rust was het 0-2. Trainer Henk Konings had vooral veel goede woorden over voor de 2e helft, al vond hij het niet leuk dat toch een tegentreffer moest worden geïncasseerd. Maar een 1-5 uitzege geeft wat mij betreft weer de nodige verwachtingen voor de komende wedstrijden. Vrouwen 2 zit momenteel in de hoek waar de slagen vallen. Op bezoek bij Heerenveen VR1 werd met 9-0 verloren. Onze vrouwen kampen op dit moment met te weinig inzetbare speelsters en dat wreekt zich nu al. Mannen 2 gaf een vervolg aan de goede prestatie tegen Lycurgus 2. Nu werd met 4 – 1 gewonnen van The Knickerbockers 3. De competitie voor de jongste jeugd begint pas op zaterdag 29 september a.s. Wel worden er op de komende en volgende zaterdag door enige teams bekerwedstrijden gespeeld en staan er wat oefenwedstrijdjes op het programma. De B’ers begonnen afgelopen zaterdag wel met de competitie. De uitwedstrijd bij Helpman B2 leverde een 3-3 gelijkspel op. Voor de beker won E1 thuis met 6-4 van Glimmen E1, maar F1 had te maken met een heel goed spelende Gruno F1 en verloor met 0-6.

Verdere uitslagen:

- Hardegarijp 2 – ON 3   :  0 – 3; (prima!).             - Grijpskerk 2 – ON 4                      : 4 –  2;

- ON 6 – Lycurguus 5     :  1  -  3;                         - Amicitia VMC 3 – ON 8               : 3  -  3;

- ON 9 – VVK 5              :  4  -  6;                        - ON VR34 – FC.Lewenborg VR1 : 3  -  4;

Vrouwen 3 kan door dit verlies de volgende ronde niet meer halen!

 Zaterdag 15 september a.s. speelt heren 1 om 15.00 uur tegen het gepromoveerde VEV ‘67/1 uit Leek. Ik kan mij niet heugen dat ON eerder bij deze ploeg was ingedeeld. Een onbeschreven blad voor ons dus en hopelijk wordt de lijn van afgelopen zaterdag doorgetrokken. Vrouwen 1 heeft een lange reis voor de boeg naar de vrouwen van Ter Leede. Voor alle overige wedstrijden verwijs ik jullie graag naar het elders op de site gepubliceerde programma.  Jan Niko

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor