GRONINGEN - ON begint het seizoen morgen om 15.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Olde Veste '54. De ploeg van Olde Veste '54-trainer Arno Hoekstra speelde in de beker met 2-2 gelijk tegen eersteklasser Emmen en kwam op bezoek bij eersteklasser LTC (1-4) en hoofdklasser Hoogeveen (1-2) tweemaal als winnaar uit de strijd. Het bereiken van de volgende ronde was daarmee een logisch en verdiend gevolg.

door Jeroen Kunst

De resultaten van ON waren beduidend minder. De ploeg van ON-trainer Henk Konings verloor, nadat het in de eerste helft al met tien man kwam te staan, van competitiegenoot Buitenpost (2-0) en was in eigen huis dankzij een treffer van Masohi Tauran met 1-0 te sterk voor eersteklasser GVAV Rapiditas. De opleving was slechts van korte duur, want tegen hoofdklasser Be Quick 1887 (0-4) kwam ON op eigen veld duidelijk tekort. Resultaten in de beker zeggen niet alles, maar vast staat wel dat ON zaterdag zeker bezoek krijgt van een concurrent voor de bovenste plaatsen vindt Konings.

Energie

''We hadden als doel gesteld om de volgende ronde halen, dus als je naar het resultaat kijkt dan ben ik ontevreden. Voetballend moet het beter, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het gaat gebeuren. Tegen Olde Veste moeten we hierin de eerste stap zetten door veel energie in de wedstrijd te steken. Overigens is dit wel een sterke ploeg. De club heeft een goede jeugdopleiding, wat je weer terug ziet in hun eerste selectie. Vorig seizoen hebben ze het goed gedaan in 1D. Het is een voetballend elftal en een collectief. Kortom, een ploeg die mee zal doen in de top van de eerste klasse.''

Doelstelling

Beide selecties hebben hun zinnen gezet op promotie richting de hoofdklasse. De laatste keer dat ON en Olde Veste '54 tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2009/2010. In dat jaar was ON onder leiding van toenmalig trainer Bart Van Veen pas gedegradeerd uit de hoofdklasse, maar startte het seizoen net als nu met een openingswedstrijd tegen Olde Veste '54 waarin met 1-0 werd gewonnen dankzij een late treffer van Jaap Jacobs. Verderop dat jaar besliste ON de uitwedstrijd eveneens met dezelfde cijfers.

Mutaties

Net als ON versterkte Olde Veste '54 zich met de komst van een flink aantal nieuwe spelers. Naast Jan van Benthem (Urk), Mark Huisman (FC Meppel), Leon Kerstma (Steenwijkerwold), Stefan Koppers (MSC), Patrick Speetjens (MSC) en Wilco Stevens (Steenwijk) koos ook Menno van Dam (MSC) voor een overgang naar de Steenwijkers. Van Dam (foto) is met 29 jaar de oudste en meest ervaren speler van de Steenwijkers met een verleden bij Cambuur Leeuwarden, BV Veendam, Harkemase Boys, Eintracht Nordhorn, Cambuur Leeuwarden en MSC. Bij ON is bijna iedereen fit behalve Jasper van Buiten (rugklachten). Lesly Fellinga traint door een schouderblessure pas volgende week weer met de groep mee. ON - Olde Veste '54 begint zaterdag om 15.00 uur.

Foto: www.oldeveste.com

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor