Met nog drie wedstrijden te gaan is de competitie in de hoofdklasse C zowel in de strijd om de titel, de derde periodetitel, nacompetitie en degradatie tot hoogspanning opgelopen, WHC is de riante voorsprong voor de titel kwijt geraakt. ON bewees zichzelf geen goede dient door de nederlaag uit bij DVS’33. Het was dit seizoen de zevende wedstrijd dat ON een voorsprong weg gaf om de wedstrijd uiteindelijk te verliezen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staat ON op de 13e plaats. Het nog resterende programma is voor ON kijkend naar de tegenstanders, waarvan nog twee gewikkeld zijn in de strijd om het kampioensschap, zwaarder dan mede degradatiekandidaat Urk dat net als ON 21 punten heeft.

Ondanks de steun van vijf volle bussen met supporters en een dweilorkest kreeg WHC in Vriezenveen, bij DETO, een dreun van jewelste te verwerken. Het beter spelende WHC zag in de blessure tijd, DETO, de onverdiende, maar winnende 2-1 op het score bord aantekenen. DETO verkleinde daarmee de achterstand op WHC tot twee punten. ONS Sneek vergat op gelijke hoogte te komen met WHC, door op eigen veld niet verder dan 1-1 te komen tegen Berkum. Berkum is overigens al vijf wedstrijden achtereen ongeslagen. ACV, al zeker van de tweede periodetitel, blijft na de overwinning op VVOG vast op de vierde plaats. Voor VVOG blijft de positie zorgelijk. CSV Apeldoorn versloeg Nunspeet met 5-1 en hoopt nog steeds op een nacompetitie plaats. Voor Nunspeet zijn de zorgen nog niet uit de boeken geschreven. De nacompetitie – degradatie plaatsen 11 en 12, liggen dichtbij. DVS’33 is door de overwinning op Oranje Nassau verzekerd van de hoofdklasse in het volgende seizoen. Staphorst met een aantal invallers, was geen partij voor een gemotiveerd Flevo Boys. Door de 4-0 overwinning van de Emmeloorders nestelde de ploeg zich op een redelijk veilige middenmoot positie. Voor Staphorst is de hoofdklasse, ondanks de nederlaag, volgend seizoen bijna zeker ook het strijdperk. Drachtster Boys behaalde zowaar de tweede overwinning dit seizoen. De Friezen verrasten Urk op eigen veld door er met de volle buit vandoor te gaan. Officieel is Drachtster Boys nog niet gedegradeerd. Urk heeft zich natuurlijk lelijk in de kaart laten kijken om in de eigen arena de punten in te leveren aan Drachtster Boys. Hoe je het ook wendt of keert het wordt weer een geweldig spannende zaterdag met een aantal cruciale en belangrijke wedstrijden.

SPEELRONDE 24, 3e periode (Return van 19 november 2011)

ORANJE NASSAU – DETO: Uitslag in Vriezenveen 3-1

Kijkend naar de stand op de ranglijst en wetende dat DETO door het puntverlies van WHC nog zicht heeft op het kampioensschap is het nauwelijks voor te stellen dat DETO punten laat liggen in Groningen. Aan de andere kant is deze competitie al meermalen gebleken dat ON, zeker in eigen huis, niet onderschat moet worden. Daar kunnen WHC en ACV van meespreken. De wedstrijd in Vriezenveen werd weliswaar gewonnen door DETO, maar was geen geen afgetekende overwinning. Ook hier was het ON dat dankzij een mooie goal van Jaap Jacobs de openingstreffer aantekende. Een anders dan in Vriezenveen beschikt ON nu over een bijna complete selectie. ON gaat zeker punten pakken en zaterdag om 16.45 uur weten we of het er een is of dat het er de begeerde drie zijn.

CSV APELDOORN – WHC: Uitslag in Wezep 1-1

De topper deze zaterdag. De spannende wedstrijd in Wezep leek op een 0-1 overwinning voor csv Apeldoorn uit te draaien, tot in de 89e minuut, WHC alsnog de gelijkmaker wist te scoren. Beide ploegen zullen voor de winst moeten gaan. WHC zag ineens ONS Sneek en DETO dichterbij komen en csv Apeldoorn lonkt naar de nacompetitie / derde periodetitel. Voorspellen naar een uitslag lijkt voorbarig. Vaak maken kleine details uit wie er met de eer gaat strijken in zulke duels, die overlopen van spanning. Aan durf en vertrouwen ontbreekt het niet bij WHC. Er zijn al 250 sjalen voorgedrukt met het opschrift WHC IS (TOP) KLASSE. Wie weet de zenuwen baas te blijven en kan de spanning beter verwerken enz. Laten we maar wachten tot 16.45 uur hoe de vlag er bij hangt.

NUNSPEET – ONS SNEEK: Uitslag in Sneek 5-0

ONS Sneek gaat voor de titel en Nunspeet vecht tegen degradatie of nacompetitie degradatie. Dat is het grote verschil in belangen van de twee opponenten zaterdagmiddag ONS Sneek liet zich j.l. zaterdag verrassen, op eigen veld, door Berkum. Bovendien zijn de uitslagen van ONS Sneek de laatste weken niet van dien aard dat de klus in Nunspeet zo maar een tussendoortje is voor de Snekers. Het kwaliteit verschil lijkt in het voordeel van de Snekers te gaan werken.

BERKUM – ACV: Uitslag in Assen 2-2

Het al vijf wedstrijden achtereen ongeslagen Berkum is en blijft een moeilijk te nemen obstakel voor ACV. Vorig seizoen won ACV weliswaar met 1-0 in Assen maar kreeg in Zwolle een draai om de oren met maar liefst 6-2. De uitslag? Wie het weet mag het zeggen.

FLEVO BOYS – DVS’33: Uitslag in Ermelo 2-2

DVS’33 heeft zich door de overwinning j.l. zaterdag verzekerd van het verblijf in de hoofdklasse. Flevo Boys is nog niet geheel zeker van een langer verblijf in de hoofdklasse. De overwinning j.l. zaterdag in Staphorst, heeft de Emmeloorders wel het vertrouwen gegeven dat het gaat goed komen in de laatste wedstrijden. Te beginnen met het duel tegen DVS’33. Van de elf uitwedstrijden verloren de Ermeloërs er vier, speelden vier keer gelijk en wisten slechts drie maal een overwinning te boeken. (Drachtster Boys, Oranje Nassau en Urk) Een overwinning lijkt er aan te komen voor Flevo Boys. Het verblijf in de hoofdklasse is daarmee verzekerd.

DRACHTSTER BOYS – STAPHORST: Uitslag in Staphorst 4-0

Staphorst heeft de beste papieren en zal de drie punten meenemen. En dat betekent de definitieve afdaling naar de eerste klasse voor de thuisclub.

VVOG – URK: Uitslag op Urk 4-2

Voor beide teams een heel belangrijke wedstrijd. Beide clubs staan op een nacompetitie degradatieplaats waarbij VVOG vier punten voordeel heeft t.o.v. Urk. VVOG kan vandaag een belangrijke stap zetten. Wordt er gewonnen van Urk, dan is er voor VVOG geen sprake meer van directe degradatie uit de hoofdklasse. Het thuisvoordeel en met steun van de trouwe supporters schare moet VVOG deze middag de drie punten in Harderwijk weten houden. Als VVOG, zijn eigen spel blijft spelen, zich niet gaat aanpassen aan de tegenstander, is de ploeg tot veel instaat. Dat bewijs zal zaterdag moeten worden geleverd.

Verdien €50