Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Oranje Nassau speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Urk. Een resultaat dat achteraf door iedereen gezien werd als 'maximaal haalbaar'. Trainer Henk Konings was ondanks het feit dat een 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdween, toch tevreden. ''We hebben het maximale gepresteerd en laten zien dat we ook zonder een aantal basiskrachten goed voor de dag kunnen komen.'' Konings moest nogal improviseren zaterdag. Hij kon niet beschikken over Masohi Tauran, Stevan de Geijter, Tim Rosema, Wouter van Aanholt en Tjerk Geersing. Daardoor maakte Elte Hofman zijn debuut dit seizoen, en viel later Bauke Lyklama (afkomstig van Balkj) in. ''Natuurlijk mis je vastigheden. Dat kan ik niet ontkennen. De jongens hebben echter opnieuw gevochten als leeuwen. De twee treffers waren bovendien van grote schoonheid'', zei Konings.

O.N. had een droomstart, want binnen een mum van tijd stond het 2-0. Thomas Careman maakte - weer- de openingstreffer, na goed doorkoppen van Jaap Jacobs en een uitstekende spelhervatting van doelman Erick Jansema: 1-0. Daarna zette de hard werkende Careman Ezra Schrijver vrij voor Urk-goalie Koffeman: 2-0. Urk bleek echter geenszins uit het veld geslagen en kwam sterk terug. Ondanks het feit dat doelman Jansema wederom een goede indruk maakte, gingen beide ploegen met een 2-2 ruststand aan de thee.

Urk had ook in het tweede bedrijf een (optisch) overwicht. Heel veel kansen werden er niet geschapen, waardoor er voor de neutrale toeschouwers weinig viel te genieten na de pauze.

Konings kan zaterdag waarschijnlijk weer beschikken over een wat bredere groep, als uit moet worden aangetreden tegen Staphorst De Geijter is in elk geval weer beschikbaar, terwijl de verwachting is dat ook Tauran kan spelen. ''De geblesseerde spelers gaan weer trainen, dus wat dat betreft ziet het er naar uit dat we zaterdag weer kunnen beschikken over een bredere selectie'', besluit Konings.

Verdien €50