Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

De kop is er af. In Norg speelde Oranje Nassau afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2011-2012. Het duel tegen eersteklasser Elburger SC eindigde in een 2-2 gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Thomas Careman (strafschop) en aanwinst Wouter van Aanholt.

O.N. was in Norg voor een trainingskamp. Vrijdagavond werd een training afgewerkt, zaterdagmorgen werd in het kader van teambuilding een bezoek gebracht aan een klimpark in Appelscha. Het duel tegen ESC was het slotstuk van een -best zwaar- weekend. Het duel had alles van een eerste wedstrijd: het was wat rommelig, het was zoeken en ook conditioneel was het even weer wennen. Desalniettemin lieten de oranjehemden (soms) fraaie staaltjes voetbal zien. De twee doelpunten werden al voor de rust gemaakt, O.N. mocht met een 2-1 voorsprong aan de thee. Pas vlak voor tijd maakten de Elburgers gelijk.

Trainer Henk Konings was tevreden. ''We hebben een prima weekend gehad, dat geldt eigenlijk voor de eerste trainingsweek. Er is prima gewerkt en de sfeer is in orde.'' Konings was ook al niet ontevreden over de wedstrijd. ''Vooral het eerste half uur was het zoeken, het laatste kwartier voor de rust was prima, net als het eerste kwartier na de thee.'' Overigens kon de trainer nog geen beroep doen op Tjerk Geersing, Jasper van Buiten, Elte Hofman, Ard Veenhof, Ezra Schrijver en Jaap Jacobs. Ook de Mexicaan William Ortiz is nog niet van de partij. Hij arriveert (als alles meezit) woensdag in Groningen. O.N. speelt vrijdag haar tweede oefenwedstrijd, uit bij Staphorst.

Verdien €50