Oranje Nassau heeft voor het komende seizoen 4 spelers vastgelegd die voor de nodige verdedigende versterking borg staan. Dat gaat om 2 nieuwe en 2 bekende gezichten.

Om te beginnen keren Thijs Gerlofs en Josha Ottens terug op het oude nest.

Thijs (23 jaar) komt dit seizoen uit voor zaterdag hoofdklasser Staphorst en speelde daarvoor reeds 4 seizoenen in het oranje. Vóór zijn eerste periode bij ON was hij jaren actief in de jeugdopleiding van FC Groningen. Hij is een multifunctionele rechtsbenige verdediger met een sterke techniek en goed spelinzicht. Thijs woont samen in Baflo en is bezig met de afronding van zijn Master Management & Control aan de RUG.

Josha is 26 jaar en komt dit seizoen uit voor SWZ Sneek, spelend in de zondag 1e klasse F. In de 4 1/2 seizoenen daarvoor speelde hij al eerder voor ON. Voordien kwam hij uit voor achtereenvolgens Yde, Glimmen, BV Veendam, FC Groningen en Be Quick 1887. Josha is een linksbenige verdediger die bij voorkeur als linksback opereert maar ook op andere posities in de achterhoede uit de voeten kan. Scherpe verdediger die zich graag offensief inschakelt. Josha werkt bij SKSG op de BSO als Senior pedagogisch medewerker. Hij woont samen in Warffum en werd onlangs vader van een prachtige dochter.

En dan de nieuwelingen: Paul Bergtop en Joshua Richardson.

Paul is een 30-jarige linksbenige verdediger. Voelt zich zowel thuis als linksback als op de positie van linker centrale verdediger. Fysiek sterk en schakelt zich graag in bij de opbouw en trekt ook graag mee ten aanval. Speelt dit seizoen bij competitiegenoot Drachtster Boys en in het verleden bij MSC, Cambuur, SWZ Sneek, Harkemase Boys en Flevo Boys. Paul woont samen in de stad Groningen en wil graag dichter bij huis voetballen. In Oranje Nassau heeft hij een mooie nieuwe uitdaging gevonden. Hij werkt sinds begin dit jaar als Social Advertising Consultant bij Trafic4U in Groningen.

Joshua is een talentvolle multifunctionele rechtsbenige verdediger. Snel en fysiek sterk. Joshua is afkomstig van Velocitas 1897, momenteel strijdend om het kampioenschap in zaterdag 4C; hij speelt daar al zijn hele (voetbal-)leven. Joshua is 19 jaar, woont in de binnenstad van Groningen en volgt de studie Leidinggevende team/afdeling/project MBO (niveau 4) op het Alfa College. Als teamleider bij de JUMBO Overwinningsplein doet hij daarin al de nodige praktijkervaring op.

Verder zijn de gesprekken met de huidige selectiespelers in volle gang en zij bevinden zich in een afrondende fase. Vele spelers hebben reeds aangegeven hun verblijf bij Oranje Nassau met veel plezier met tenminste een jaar te zullen verlengen. Daarover volgt binnenkort nadere berichtgeving.