Oranje Nassau heeft met ingang van het seizoen 2019 – 2020 Jeroen de Groot vastgelegd als trainer voor het tweede elftal. Jeroen is woonachtig in Groningen, single, 33 jaar oud en werkzaam als leerlingcoördinator en docent bij AOC Terra in Eelde.

Jeroens actieve voetbalcarrière speelt en speelde zich af bij Poolster in Spijk en de Pelikanen in Appingedam. Momenteel is hij aanvoerder van Poolster 1. Vanaf komend seizoen gaat Jeroen zich volledig richten op zijn trainerscarrière. Ervaring heeft hij al opgedaan bij zijn huidige club, waar hij vanaf 2001 diverse jeugdteams en de laatste jaren ook de B-selectie onder zijn hoede had. Het komend seizoen gaat Jeroen de cursus UEFA C / TC 3 volgen.

In de gesprekken heeft Jeroen de TC, de spelersgroep en de begeleiding overtuigd met zijn voetbalvisie, enthousiasme en drive. Vanuit zijn achtergrond bij Terra achten wij hem goed in staat om zowel groepen als individuen te begeleiden naar een hoger niveau. Hij mag daarbij op ondersteuning rekenen van hoofdtrainer Erwin Heerlijn en zijn assistenten (Marshall Pourier en Jan van der Zweep).

Het aantrekken van Jeroen betekent dat we aan het eind van dit seizoen na 3 seizoenen afscheid gaan nemen van Jelte Horneman. Onder de bezielende leiding van Jelte werd ON2 vorig seizoen kampioen in de Reserve eerste klasse en dwong daarmee promotie naar de Reserve Hoofdklasse af. Mede dankzij 2 opeenvolgende overwinningen is dit team druk doende handhaving te realiseren in deze uitdagende klasse. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het team met de ruimschoots aanwezige kwaliteiten in die opdracht slaagt..
Wij bedanken Jelte voor zijn inzet en geleverde prestaties en wensen Jeroen alvast heel veel succes en plezier bij Oranje Nassau!

Klik hier om te kijken wie jeroen de Grot is