CVV Oranje Nassau

header01.jpg

Trainer Strengholt stopt aan het eind van het seizoen bij Oranje Nassau vrouwen 1

E-mailadres Afdrukken PDF

Trainer Tjeerd Strengholt van Oranje Nassau vrouwen 1 heeft besloten aan het eind van het seizoen te stoppen. Na vijf seizoenen hoofdtrainer te zijn geweest bij de vrouwen wil hij gaan genieten van wat meer vrije tijd. In de vijf jaren onder Strengholt zijn de vrouwen eenmaal gedegradeerd vanuit de Topklasse naar de Hoofdklasse maar na een jaar direct weer gepromoveerd middels het kampioenschap naar de Topklasse waarin ze nu acteren. De doelstelling voor dit jaar is handhaving in de Topklasse en Strengholt zal er alles aan doen dit met de vrouwen te bereiken. Naast het trainen van vrouwen 1 heeft Strengholt een zeer belangrijke rol gehad in het aantrekken van talent naar Oranje Nassau en de doorstroming van deze jonge meiden naar de senioren. Op dit moment heeft de vrouwenafdeling van Oranje Nassau drie prestatieve teams en twee recreatieve teams. Het bestuur en de speelsters betreuren het vertrek, maar respecteren de keuze van Strengholt. ON zal op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Buitenhuis, voorzitter Oranje Nassau (06-22484723).

Oranje Nassau moet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

E-mailadres Afdrukken PDF

Hans van der Ploeg heeft aangegeven zijn contract na twee seizoenen niet te verlengen. Onder zijn leiding behaalde Oranje Nassau in het eerste seizoen een periodetitel maar wist geen promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. Na een moeizaam begin van het tweede seizoen, mede veroorzaakt door veel blessureleed, heeft het elftal de laatste weken de opgaande lijn te pakken.  Om persoonlijke redenen neemt Hans van der Ploeg komend seizoen een sabbatical. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Buitenhuis, voorzitter Oranje Nassau (06-22484723).

Van de bestuurstafel: Problematiek gemeente met sportclubs in Groningen

E-mailadres Afdrukken PDF
De laatste weken is er een aantal malen in de media nieuws geweest over de problemen die de Groninger breedtesportverenigingen hebben met het beleid voor deze sector en dan met name de hoge extra kosten waarmee men deze sector wil opzadelen. Door een aantal leden is aan de voorzitter gevraagd de hele problematiek uit te leggen. Hieronder de tekst die Jan Buitenhuis heeft uitgesproken bij de vergadering van de Raadscommissie financiën en veiligheid op 5 november j.l.
Een uitgebreide uitleg van de problemen van de sportclubs met de gemeente is ook gemaakt en deze tekst is verspreid onder degenen die de wekelijkse nieuwsbrief van Jan Niko de Boer ontvangen per mail. Mocht je dit stuk ook toegezonden willen krijgen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Dames en heren,

U ziet hier een vrijwilliger die 20/30 uur per week aan zijn hobby besteed:  voorzitter van Oranje Nassau. Hetgeen ik zeg wordt ondersteund door de FGA (12000 aangesloten voetballers) en de Sportkoepel Groningen (17500 aangesloten sporters). Het voorgestelde verdwijnen van de huurcorrectie voor trainingsuren alsmede het afschaffen van de kleedkamervergoeding heeft voor de voetbalsector desastreuze gevolgen. Het afschaffen van de correctie voor trainingsuren betekent dat voor de jeugd de tarieven omhoog gaan met 200% en voor volwassenen met 100%. Het afschaffen van de kleedkamervergoeding is unfair en creëert rechtsongelijkheid. Clubs die gebruik maken van kleedkamers die in eigendom zijn van de Gemeente betalen hiervoor niets extra’s, terwijl de gemeente alle kosten voor haar rekening neemt. Clubs die eigenaar zijn van de kleedkamers en dus voor de kosten opdraaien kregen dit terecht tot nu toe gecompenseerd via deze subsidie. Dit kan dus niet en zal m.i. ook niet bij de rechter staande blijven.

Lees meer...

Oranje Nassau bekert verder ten koste van VV Bedum

E-mailadres Afdrukken PDF

Dat Oranje Nassau goed uit de voeten kan op kunstgras heeft ze deze middag laten zien. Bedum werd met eigen wapenen bestreden. Snelheid, agressiviteit en de duidelijk wil om de volgende ronde te bereiken.

Lees meer...

Een grijze dag voor Vrouwen 1

E-mailadres Afdrukken PDF

De laatste poulewedstrijd in de strijd om de landelijke KNVB beker was er nou niet bepaald één om een lovend verslag over te schrijven. Een gelijkspel was voldoende om door te gaan naar de volgende ronde en gelukkig heeft ON ondanks het matige spel deze klus geklaard. Geen overwinningslied vandaag en nog veel verbeterpunten. Toch is dit seizoen gebleken dat de vrouwen tegen teams als Saestum en Jong FC Twente boven zichzelf uit kunnen stijgen, dus laat die profteams maar komen!

 

Lees meer...

Pagina 1 van 47